Fabricants de jocs infantils, equipament urbà i material esportiu | MEIN
Fabricants de jocs infantils, equipament urbà i material esportiu | MEIN
Notícies

QUART PARC DE CAL·LISTÈNIA MEIN A LA CIUTAT DE REUS


05/05/2023

Inaugurat el nou parc de cal·listènia de Mas Carandell

L'Ajuntament de Reus va inaugurar el dilluns 3 d’abril el nou parc de cal·listènia que s'ha instal·lat al parc de Mas Carandell fabricat per l'empresa MEIN. Aquest parc va sorgir d’una petició que va arribar a l'associació veïnal i que aquesta va traslladar a l'Ajuntament. L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde, Carles Pellicer; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; el regidor d'Esports, Pep Cuerba; altres regidors de la corporació i representants veïnals. 
Durant la inauguració es va fer una petita exhibició d'exercicis per part de l'Associació de Cal·listènia de Reus (Venom Bars), el col·lectiu de l'empresa instal·ladora MEIN i els propis usuaris i practicants de cal·listènia del Barri Gaudí. Les obres d'instal·lació d'aquest equipament les ha portat a terme l'empresa MEIN.
L’arribada d’aquests parcs complementen l’oferta esportiva allà on s’ubiquen, al barri és a prop del pavelló lleuger i d’altres màquines esportives. Segons la presidenta de l’Associació de veïns del barri Gaudí, Mª del Mar Escoda, aquest tipus d'infraestructures a l'aire lliure «serveixen per donar un valor afegit a la zona, com a ciutat esportiva».

El parc consta d'un conjunt d'estructura multijoc amb espatllera que permet la realització d'exercicis com dominades o pull-ups, flexions; un conjunt de 3 paral·lels triples; un conjunt de paral·leles baixes i barra tipus freestyle.

El disseny, similar al dels altres parcs de la ciutat, l'ha fet l'empresa Arjubstudio. Amb aquesta nova instal·lació, la ciutat compta amb quatre parcs de cal·listènia: Mas Carandell, Parc del Lliscament, Parc de Mas Iglesias i Plaça dels Ganxets.

Una pràctica que cada cop guanya més adeptes

Segons Anton Aragonès, president de l’Associació de Cal·listènia de Reus, «Aquesta pràctica crida ara l’atenció de molta gent ara. Al principi, pot semblar complexa i per aprendre-la, se sol fer en grup amb una persona de referència que entén. Tot i que es pot fer individualment, se sol practicar en comunitat».

L'Associació de Cal·listènia de Reus compta, per altra banda, amb equip federat, i participa a campionats, a més. De fet, tal com apunta el secretari de l'associació, Eudald Aragonès, «a més de nomenar-nos com ho fa l'associació, fem servir el nom 'Venom Bars' a les xarxes socials i a través d'elles organitzem les diferents trobades grupals per practicar la calistènia ». Les quedades solen ser de dos tipus: «De l'equip principal per fer exhibicions, que solen ser tancades; i les obertes a tothom, com a persones aficionades».

El secretari de l'entitat informa, també, que van pujant contingut a Internet, de trobades que fan o de competicions. «Una de les coses que s’aconsegueix creant comunitat i anant a practicar en grup és ser més constant, es genera una competitivitat sana; és esport i una acció social», manifesta Eudald Aragonès.

Els reusencs aposten per fer esport a l’exterior i gràcies a aquests parcs de cal·listènia «sortir a fer esport convida molt més», comenten els usuaris.Vídeo
Vídeo

Link
https://www.reus.cat/noticia/inaugurat-el-nou-parc-de-callistenia-de-mas-carandell
Tornar al llistat